Friday, January 17, 2014
MAKANAN BERACUN! | Makanan yang kita makan mengadungi racun tanpa kita sedari.
FORMALIN ~ Fungsi penahan busuk. Digunakan untuk PENGAWET MAYAT. Dalam industri digunakan untuk menyegarkan ikan, hasil laut dan buah-buahan. 1 sudu boleh membunuh kanak-kanak.
ASID BORIK ~ Fungsi Penahan busuk. Digunakan untuk membunuh kuman. Dalam industro digunakan dalam makanan Mee kuning, keutiau, bebola ikan.
NITRAT ~ Fungsi Penahan busuk. Digunakan untuk memproses baja. Dalam industri digunakan pada makanan berasaskan Daging, sosej, burger dll.
ASID BENZOIK ~ Fungsi Penahan Busuk. Digunakan untuk racun tikus. Dalam industri digunakan pada Cili sos, Tomato sos, Pes Kari, Cili Boh, Kicap.
SULFIT ~ Fungsi Penahan Busuk. Digunakan untuk MEMUTIHKAN pakaian. Dalam industri makanan digunakan untuk ubi kentang (French Fries), cendawan dalam tin.
KLORIN ~ Digunakan untuk memutihkan pakaian. Dalam industri digunakan untuk bersihkan air minuman yang dibekalkan kerumah-rumah.
Semua yang diatas ini akan memberikan toksik yang tinggi pada manusia dan akan memberikan kemudaratan pada masa panjang.
Fikir-fikirkan.
Sumber: Dr Malinda Health & Beauty Clinic
Fatariah Zakaria
Pengedar Shaklee
BTech (Hons) (Food Tech)
019.4951392
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment