Friday, January 17, 2014

MAKANAN BERACUN! | Makanan yang kita makan mengadungi racun tanpa kita sedari.


FORMALIN ~ Fungsi penahan busuk. Digunakan untuk PENGAWET MAYAT. Dalam industri digunakan untuk menyegarkan ikan, hasil laut dan buah-buahan. 1 sudu boleh membunuh kanak-kanak.

ASID BORIK ~ Fungsi Penahan busuk. Digunakan untuk membunuh kuman. Dalam industro digunakan dalam makanan Mee kuning, keutiau, bebola ikan.

NITRAT ~ Fungsi Penahan busuk. Digunakan untuk memproses baja. Dalam industri digunakan pada makanan berasaskan Daging, sosej, burger dll.

ASID BENZOIK ~ Fungsi Penahan Busuk. Digunakan untuk racun tikus. Dalam industri digunakan pada Cili sos, Tomato sos, Pes Kari, Cili Boh, Kicap.

SULFIT ~ Fungsi Penahan Busuk. Digunakan untuk MEMUTIHKAN pakaian. Dalam industri makanan digunakan untuk ubi kentang (French Fries), cendawan dalam tin.




KLORIN ~ Digunakan untuk memutihkan pakaian. Dalam industri digunakan untuk bersihkan air minuman yang dibekalkan kerumah-rumah.

Semua yang diatas ini akan memberikan toksik yang tinggi pada manusia dan akan memberikan kemudaratan pada masa panjang.

Fikir-fikirkan.

Sumber: Dr Malinda Health & Beauty Clinic

Fatariah Zakaria
Pengedar Shaklee
BTech (Hons) (Food Tech)
019.4951392

No comments:

Post a Comment